Ενθαρρυντικά στοιχεία για την άλλοτε «πρωταθλήτρια» στο κάπνισμα, Ελλάδα. Οι γυναίκες όμως. . .

Συνταρακτικά στοιχεία για τους Ευρωπαίους καπνιστές και διαφορετικά για τις Ευρωπαίες καπνίστριες, μας έδωσε ο κ. Φιλλόπουλος, στην 1η εκδήλωση του Win Cancer στην Πτολεμαΐδα στις 19 Νοεμβρίου 2017, με θέμα «Ο καρκίνος δεν εξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται».
Συγκεκριμένα, τόνισε πως “η συχνότερη μορφή καρκίνου, πλέον, είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Στους άνδρες υπάρχει μια ενθαρρυντική πτώση, σε αντίθεση με τις γυναίκες που από το 2016 “έδωσαν” την πρωτοπορία στις μορφές καρκίνου, σε αυτή του πνεύμονα! (βίντεο, μετά το 6:00 ιδιαίτερα στο 8:00)

Για τη Μελλίνα Μερκούρη είπε “Αυτή έκανε ζημιά… Αυτή πούλησε στην Ελλάδα τον τύπο της μοιραίας γυναίκας με το τσιγάρο. Ας είναι συγχωρεμένη, παρά το κακό που έκανε.”

Επίσης, στην εισήγηση του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ιατρού Ευάγγελου Φιλόπουλου «Κατανοώντας τον καρκίνο. Διαλύοντας το μυστήριο, τις προκαταλήψεις, τις παρανοήσεις και τις αδικίες», τονίστηκε πως οι Έλληνες καπνιστές, σήμερα, αποτελούν μόνο το 27% του πληθυσμού. Οπωσδήποτε δεν εκθείασε τα καλά λόγια που ακούγονται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά κρατά επιφυλάξεις για το μέλλον και δεν αποκλείει νέα δεδομένα.

 

Το κίνημα του Win Cancer, ίδρυσε ο Λάκωνας Δημήτρης Σιάχος ως  βιωματικό κι ενημερωτικό, παράλληλα με την περίοδο των δικών του θεραπειών, με περίσσια δύναμη. Η ημερίδα της Πτολεμαΐδας, ήταν η 1η του Win Cancer, με τη βοήθεια, βέβαια, τοπικών φορέων.