Μέγας χορηγός “Γύρου Μολάων 2017”

Όταν υγιή και χαμογελαστά πρόσωπα συμμετέχουν, με απλόχερη βοήθεια 100 εθελοντών που σφραγίζουν την επιτυχία, ο AΤΜi ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Μετά από 9 χρόνια πραγματοποιήθηκε ξανά στις 30 Απριλίου 2017, ο «Γύρος Μολάων» που στέφθηκε με επιτυχία, βάζοντας τις βάσεις για να μετατραπεί σε ετήσιος θεσμός. Η δύσκολη διαδρομή/πρόκληση, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, δυσκόλεψε τους συμμετέχοντες στις κατηγορίες των 4 χλμ Ανδρών, Γυναικών, Αγοριών, κοριτσιών Λυκείου και Γυμνασίου. Οι 78 τερματίσαντες αποζημιώθηκαν με δυνατό χειροκρότημα από τους εκατοντάδες κόσμου, που στήριξαν την διοργάνωση αυτή την ηλιόλουστη ημέρα. Μαζί με τα αγωνίσματα του 1 χλμ και του Δυναμικού Βαδίσματος, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 180.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι 80 εθελοντές (!!). Σημαντική βοήθεια από τους αστυνομικούς το ΑΤ Μολάων και του ΕΚΑΒ. Μαζί με αυτούς, οι εθελοντές έφτασαν τους 100, που αν μη τι άλλο, είναι δείγμα θεσμοποίησης του «Γύρου Μολάων».

Ήταν πρωτοβουλία του Προοδευτικού συλλόγου Μολάων, με στήριξη του Ν.Π. Δήμου Μονεμβασίας και των χορηγών Atmi.gr , Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων, Αφοί Παναρίτη, Kinder Land και SDK Kostakos. Τα αθλητικά σωματεία του τόπου, ο χορευτικός όμιλος, καθώς και τα ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία κι οπωροπωλεία των Μολάων που βοήθησαν τους αθλητές να αναπληρώσουν δυνάμεις, αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή.

Μεγάλη μάχη για την 1η θέση είχαμε στους άνδρες, που παραλίγο ένας 13χρονος, ο Δημήτρης Τζάκας, να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Τελικά, ο Σωτήρης Σμυρναίος με την εμπειρία του (πρωταθλητής Ελλάδος Νέων 2011, στα 10.000μ.), πέρασε 1ος  στα τελευταία μέτρα. Στην κατηγορία Γυναικών νίκησε η Δώρα Φιφλή.

Μαζί και στον Γύρο Μολάων 2018 !